Om HOPER

Popsfabrik Utvecklingsbageri

Vi är en glutenfri anläggning där vi dels producerar majskulor till de stora aktörerna på konfektyrmarknaden och dels tar fram brödprodukter i vårt utvecklingsbageri. Hoper är nytt men vi har i över 30 år haft livsmedelsproduktion i Helsingborg.

Om Maria

VD och delägare

Uppvuxen på bondgård och det har alltid varit viktigt i min familj att äta ren och ”redig” mat, t ex potatis från åkern, majs från fältet, kyckling från vårt eget gårdsslakteri mm. Det har följt mig i livet, jag har jobbat merparten av alla mina arbetsår inom livsmedelsbranschen och bor och lever idag på Bjärehalvön. Utbudet är stort av gårdsbutiker, möjligheterna är många att handla direkt från bonden och jag bara älskar det! Ren mat utan alltför många mellanhänder är något som är både viktigt och ligger mig varm om hjärtat.

Om Marcus

Bageriansvarig

Född glutenintolerant och uppväxt på pappas hembakta bröd. Matintresset föddes tidigt, jag började jobba i restaurangbranschen och har varit köksmästare under många år. 2018 blev jag ihop med teamet på Fazer culinary team Världsmästare i Luxemburg där vi tävlade i community catering klassen (VM i lunchkategorin). Jag har alltid varit en flitig hemmabagare pga min glutenintolerans och brinner för gott bröd, roliga recept, test av nya glutenfria produkter som jag dokumenterar på mitt instagramkonto @glutenfreebymackan. Och det var via det kontot Maria tog kontakt med mig och jag fick möjligheten att vara delaktig i Hopers satsning av innovativa bageriprodukter.

Så föddes vår brödmix

I vårt utvecklingsbageri pågår ständig produktutveckling och vi fick tidigt en idé att ta fram ett ”redigt”bröd som smakar gott och som bakas på mycket havre utan tillsatser. Att det är glutenfritt tycker vi är en fin bonus.

Vi fick in Marcus Ludvigsson, en smaksäker kock och hemmabagare, född glutenintolerant, välkänd i celiaki kretsar och influenser inom det glutenfria segmentet i teamet. Bageriet började dofta nybakat, vi utvecklade ett jättegott bröd med hög havrehalt. Helt rent utan tillsatser. Vi lät olika personer provsmaka, alla tyckte om brödet och alla sa i stort sett samma sak. ”Så gott, jag blir mätt och mår så bra”. Vi stod i bageriet och gjorde high-five och sa ”hur ska vi nå ut till alla som vill äta ett riktigt havrebröd värd namnet?” Att distribuera bröd är både tidskrävande och kostsamt och då kom vi på att vi börjar med en mix där alla från norr till söder får samma möjlighet att äta detta bröd genom att enkelt baka det hemma. Så föddes vår bakmix.

82 % havre

Hopers havrebröd är unikt, då inte mindre än 82% av brödets innehåll (baserat på torrvikt) kommer från den nyttiga havren. Andra ”havrebröd” innehåller också havre, men framför allt vete eller något av våra andra gluteninnehållande sädesslag. Vi använder oss av utav ”ren havre”. Ren havre innebär att den under hela produktionskedjan hanterats enligt strikta bestämmelser för att undvika kontaminering av gluten.

NATURLIGA RÅVAROR

Vårt bröd är bakat på ett fåtal ingredienser och innehåller inga tillsatser. Vi vill baka bröd som förr i tiden. Inga konstigheter, rena råvaror. Simpelt och jättegott.

BRÖD FÖR ALLA

Hopers bröd smakar havre – och kan ätas av alla! För dig som är glutenkänslig öppnas en helt ny värld. Eftersom havre är naturligt glutenfritt kan även du som har en känslig mage njuta av ett gott bröd. Ingen särbehandling eller konstiga ingredienser som krävs för att återskapa de egenskaper som gått förlorade när de gluten innehållande sädesslagen plockats bort ur receptet. Äntligen!

Havre & Hälsa

Havre är mjukt och gott och har många fina hälsofördelar.

Nämen hej 👋
Trevligt att träffas.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, exklusiva erbjudanden och spännande uppdateringar direkt i din inkorg!

Vi spammar inte!
Läs vår integritetspolicy för mer info.